14.03.2024, 08:01 - Baxış sayı: 54

Dosent Zeynəddin Şabanov “Peşə təhlükəsizliyi və sağlamlığı, zorakılıq və qısnama: gender perspektivi” mövzusunda çıxış etmişdir

Dünya Bankı və Azərbaycan Respublikası Əmək və Əhalinin Sosial Müdafiəsi Nazirliyinin Avropa İttifaqının maliyyə dəstəyi ilə keçirdiyi “Peşə təhlükəsizliyi və sağlamlığı, zorakılıq və qısnama: gender perspektivi” mövzusunda bir günlük treninqdə əmək kollektivlərində peşə təhlükəsizliyinə əməl edilməsi, işçilərin sağlamlığının qorunması, ləyaqətli iş şəraitinin yaradılması, iş yerlərində qadınlara qarşı ayrı-seçkiliyin aradan qaldırılmasında sosial təfərdaşların üzərinə düşən vəzifələr,düzgün idarəetmənin optimal variantlarının tapılmasında beynəlxalq təcrübə, qanunvericiliyin mövcud vəziyyəti geniş təhlil edilmişdir. Müzakirələrdə AMEA Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun aparıcı elmi işçisi, f.f.d., dos. Zeynəddin Şabanov qaldırılan məsələlərə münasibət bildirmiş, təkliflərini irəli sürmüşdür.