02.10.2023, 06:26 - Baxış sayı: 247

Gənc alim Günel Məliklinin “100 YAŞLI AZƏRBAYCANI TƏDQİQ VƏ TƏTƏBBÖ CƏMİYYƏTİ”məqaləsi “ELM” qəzetində çap olunubAMEA Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun şöbə müdiri, gənc alim siyasi elmlər üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Günel Məliklinin görkəmli alim “100 YAŞLI AZƏRBAYCANI TƏDQİQ VƏ TƏTƏBBÖ CƏMİYYƏTİ” adlı məqaləsi "ELM" qəzetində nəşr olunmuşdur.
Məqalədə alim Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının yaranmasının Əsasnaməsi sayılan Azərbaycanı Tədqiq Və Tətəbbö Cəmiyyəti respublikanın ilk elmi qurumu əsas elmi fəaliyyət mərkəzləzlərindən biri kimi fəaliyyəti haqqında, ətraflı şəkildə yazmışdır.
Milli Elmlər Akademiyasının ölkəmizin tarixindəki rolu, xidmətləri Azərbaycan xalqının ümummilli lideri Heydər Əliyev və Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyevin Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasına qayğısından bəhs etmişdir. Hazırda Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının Azərbaycanın milli intellektual elitasının fəaliyyət göstərdiyi möhtəşəm mərkəzlərdən birinə çevrildiyini və elm və təhsilin yaranmasında böyük xidmətləri olan Azərbaycanı Tədqiq və Tətəbbö Cəmiyyəti özünün misilsiz fəaliyyəti ilə daim yaşayacaqdır – deyə G. Məlikli vurğulamışdır.