07.09.2023, 07:46 - Baxış sayı: 107

Təhminə Ağakişiyevanın məqaləsi Beynəlxalq elmi resenziyalı jurnalda çap olunub

Təhminə Ağakişiyevanın məqaləsi Beynəlxalq elmi resenziyalı jurnalda çap olunubAMEA Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun”Estetika” söbəsinin aparıcı elmi işçi, fəlsəfə üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Təhminə Ağakişiyeva Bolqarıstanın Beynəlxalq elmi resenziyalı jurnalında “Azerbaijan Needs to Develop Digital Skills for a Digital Future (Philosophical Analysis)” adlı məqaləsi «Scientific World Journal» (Buraxılış № -19) adlı jurnalında çapdan çıxmışdır.
Məqalədə “Rəqəmsal nəsil” anlayışından bəhs edilir və bu konsepsiyanın yaranma tarixi geniş izah olunur. Müəllif, məqalədə “Rəqəmsal nəsil” nümayəndələrinin xüsusiyyətlərini əhəmiyyətli dərəcədə nəzərə almağa cəhd edir. Həmçinin işdə innovativ təhsil mühiti təsvir edilərək rəqəmsal texnologiyaların inkişafı perspektivi xarakterizə olunur. Eyni zamanda, tədqiqat işində Qarabağın yenidən qurulmasında rəqəmsal nəslin rolunun əhəmiyyətinə də böyük diqqət yetirilmişdir.
Müəllif sertifikatla təltif olunub.

Scientific-World-Journal.pdf [2,92 Mb] (Yüklənib: 1)

Təhminə Ağakişiyevanın məqaləsi Beynəlxalq elmi resenziyalı jurnalda çap olunub