22.06.2023, 06:39 - Baxış sayı: 155

Gənc alim Günel Məliklinin redaktorluğu ilə Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələr Hərbi Akademiyasında “Azərbaycanın Hərb Tarixi – Ən mühüm hərbi-siyasi hadisələrin xronoloji xülasəsi” kitabı nəşr olunmuşdurAMEA Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun şöbə müdiri, gənc alim, siyasi elmlər üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Günel Məliklinin redaktorluğu ilə N.A.Əliyev, S.Ə.Əhmədovun müəllifliyi ilə Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələr Hərbi Akademiyasında “Azərbaycanın Hərb Tarixi – Ən mühüm hərbi-siyasi hadisələrin xronoloji xülasəsi” kitabı nəşr olunmuşdur. Kitabda Azərbaycanın hərb tarixinin zəngin tarixi mənbələr əsasında ibarət olan ən mühüm hərbi-siyasi hadisələrinin xronoloji xülasəsi verilib. Azərbaycanda baş verən hərbi-siyasi hadisələrin mühüm əhəmiyyətə malik olduğunu nəzərə alaraq, həmin dövr üçün səciyyəvi olan tarixi faktlar bu hissədə təqdim olunub.