07.11.2017, 14:13 - Baxış sayı: 1070

Yeni Azərbaycan Partiyasının 25 illiyinə həsr edilmiş tədbir keçirilib

Yeni Azərbaycan Partiyasının 25 illiyinə həsr edilmiş tədbir keçirilib07 noyabr 2017-ci il tarixdə YAP Yasamal Rayon Təşkilatının H.Cavid prospekti 115 ünvanda yerləşən (Fəlsəfə İnstitutu təşkilatı) ərazi təşkilatının yığıncağı kecirilmişdir. Tədbirdə Partiyanın Yasamal Rayon Təşkilatının sədri Tağı Əhmədov, akademik Qərib Məmmədov, YAP Yasamal Rayon Təşkilatının məsləhətciləri Ülviyyə Əliyeva və Aytəkin Əhmədova, YAP Ədəbiyyat İnstitutu Təşkilatının sədri, fil. ü.f.d. Xədicə İsgəndərli, YAP Coğrafiya İnstitutu təşkilatının sədri c.ü.f.d. Bibixanım İbrahimova və institutun partiya təşkilat üzvləri iştrak etmişlər.
İnstitutun direktoru, fəlsəfə elmləri doktoru, profesor İlham Məmmədzadə qonaqları salamlayaraq təşkilatın növbəti yığıncağının əlamətdar günə - YAP-ın yaranmasının 25 illiyi ərəfəsində kecirilən tədbirlər sırasında olduğunu diqqətə çatdırdı və partiya sıralarının genişləndiyini müsbət hal kimi qiymətləndirərək böyük əksəriyyəti ziyalılar olan YAP Fəlsəfə İnstitutu Yeni Azərbaycan Partiyasının 25 illiyinə həsr edilmiş tədbir keçirilibTəşkilatının potensial imkanlarına qısa nəzər saldı. Sonra təşkilatın sədri s.e.ü.f.d. Sənan Həsənov cıxış edərək mühüm əhəmiyyət kəsb edən əlamətdar günlər icərisində YAP-ın yaranmasının 25 illiyinin xüsusi yeri olduğunu vurğuladı. Cənubi Qafqazda yeddi yüz mindən cox üzvü olan və alternativi olmayan Yeni Azərbaycan Partiyasının sosial bazasının getdikcə möhkəmlənməsini xüsusi olaraq yüksək qiymətləndirdi. Sonra iclasın gündəliyini elan etdi. Acıq səsvermə ilə iclas öz işinə başladı. İlk olaraq partiya sıralarına qəbul edilmiş 7 nəfər əməkdaşa -
Əzimova Rəfiqə Cəlil qızı, (Şöbə müdüri, fəl.ü.f.d).
Həşimova Sənubər Qulam qızı, (arxiv müdiri)
Ağakərimova Nailə Nazim qızı, (kicik elmi işci)
İsgəndərova Səbirə Cəfər qızı, (kicik elmi işci)
Ağaquluyeva Səbinə Əlibala qızı, (kadrlar şöbəsinin müdüri)
Kərimova Elnaz Ağaqulu qızı, (kargüzar)
Yeni Azərbaycan Partiyasının 25 illiyinə həsr edilmiş tədbir keçirilibCəfərquluyeva Sədiqə Kamil qızı (böyük laborant) partiya biletləri təqdim edildi. Daha sonra yeni müraciət etmiş 12 nəfərin anket məlumatları və partiya sıralarına qəbul edilmək üçün zəmanət vermiş üzvlər iştirakçıların nəzərinə catdırıldı. Partiya sıralarına qəbul üçün açıq səsvermə kecirildi. 12 nəfər yekdilliklə partiya sıralarına qəbul edildi. İclasın gündəliyinə üyğun olaraq tədbirdə YAP-ın yaranmasının 25 illiyinə həsr edilmiş məruzə və çıxışlar dinlənildi. Partiya üzvlərindən institutun direktor müavini fəl.ü.f.d. Eynulla Mədətli, f.e.d. şöbə müdiri Füzulu Qurbanov, f.e.d. əməkdar elm xadimi, şöbə müdiri Rəfiqə Əzimova əsası Ulu Öndər Heydər Əliyev tərəfindən qoyulmuş və Azərbaycanın regionda və dünyada siyasi, ideoloji inkişafının müəyyənləşdirən mütəşəkkil fəaliyyət proqramımı ortaya qoymuş 25 illik tarixi ilə böyük sosal bazaya sahib olan YAP-ın uğurlarından danışdılar. Ölkəmizin bu günü və gələcəyinin partiyanın nizamnaməsi ilə daha da inkişaf etdiriləcəyi faktlarla təhlil edildi. Natiqlər Yeni Azərbaycan Partiyasının 25 illik yubileyinə dair təhlillər apararaq onun hazırkı inkişaf strategiyasının ideoloji istiqamətlərindən danışdılar. Partiyanın nizamnaməsindən irəli gələn vəzifələrin tərkib hissəsi kimi Prezident İlham Əliyevin qarşıya qoyduğu yeni inkişaf istiqamətlərində institutumuzun üzərinə düşən işləri təhlil etdilər. Ümumi yekdil fikir olaraq partiya üzvləri Prezident İlham Əliyevin rəhbərliyi ilə Ulu Öndər Heydər Əliyevin siyasi irsinə sədaqətlə xidmət etməklə dövlətçiliyimizin inkişafını daha da irəliyə aparmağı partiya üzvləri qarşıya məqsəd kimi qoyduqlarını bildirdilər. Geniş və əsaslandırılmış şərhlər aparıldı.
Daha sonra Yeni Azərbaycan Partiyası Yasamal Rayon Təşkilatının sədri Tağı Əhmədov yekun nitqi söylədi. Partiya sıralarına qəbul edilmiş və partiya vəsiqələri almış yeni üzvləri təbrik etdi və onlara işlərində uğurlar arzuladı.
Təşkilatın sədri dahi siyasi xadim Heydər Əliyevin siyasi iradəsindən, zəngin dövlətcilik təcrübəsindən və bu təcrübənin Azərbaycan dövlətinin hazırki inkişafına verdiyi tövhələrdən geniş söhbət acdı və bir sıra tövsiyylər verdi.