10.10.2024, 11:17 - Baxış sayı: 239

Dosent Günel Məliklinin “Azərbaycan elm tarixində Aida xanım İmanquliyevanın misilsiz xidməti» adlı sərlövhəli məqaləsi çap olunub

Dosent Günel Məliklinin “Azərbaycan elm tarixində Aida xanım İmanquliyevanın misilsiz xidməti» adlı  sərlövhəli məqaləsi çap olunub

AMEA Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun şöbə müdiri, gənc alim siyasi elmlər üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Günel Məliklinin görkəmli alim görkəmli alim Aida xanım İmanquliyevanın həyat və yaradıcılığına dair "Ədəbiyyat" qəzetində “Azərbaycan elm tarixində Aida xanım İmanquliyevanın misilsiz xidməti» adlı sərlövhəli məqaləsi çap olunub.
Məqalədə Günel Məlikli professor Aida xanım İmanquliyeva sözün əsl mənasında, nadir və parlaq insan, zahiri gözəlliyi müqabilində çox zəngin daxili aləmi olduğunu qeyd edib. G.Məlikli bildirib ki, Aida xanım doğrudan da, mükəmməl əqidəyə, möhkəm prinsiplərə malik bir insan idi. Aida xanım yenilik duyğusuyla hər gələn sabahı gözləyən və tələbələrində də bunu görmək arzusuyla yaşayan unikal bir insan, cəsarətli elm, təhsil fədaisi, Azərbaycan elminin, təhsilinin, maarif və mədəniyyətinin əsl cəfakeşi idi . –deyə G. Məlikli vurğulayıb.