01.12.2023, 06:59 - Baxış sayı: 103

AMEA Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun şöbə müdiri, gənc alim, siyasi elmlər üzrə fəlsəfə doktoru, dosent AMEA-nın Mərkəzi Elmi Kitabxanasında Ümummilli Lider Heydər Əliyevin 100 illik yubileyinə həsr olunmuş “Multikultural cəmiyyətdə kitabxanaların rolu” mövzusunda I beynəlxalq elmi konfransın Plenar iclasında gənc alim Günel Məlikli “MİLLI MƏNƏVİ DƏYƏRLƏRİN QORUNMASINDA HEYDƏR ƏLİYEV FENOMENİ” mövzusunda çıxış etdiyinə görə sertifikatla mükafatlandırılb. Günel Gənc Alim Günel Məlikli “Milli Mənəvi Dəyərlərin Qorunmasında Heydər Əliyev Fenomeni” mövzusunda Beynəlxalq Elmi Konfransin Plenar İclasında çıxış etdiyinə görə mükafatlandırılıbMəlikli qeyd edib ki, MEK-in tarixində ilk dəfə olaraq təşkil olunan beynəlxalq elmi konfransın əhəmiyyəti elm tarixində mühüm rola malikdir. Alim qeyd edib ki, məhz dahi şəxsiyyətin torpağa, milli dəyərlərə dərindən bağlılığının nəticəsidir ki, 1969-cu ildən etibarən mədəniyyətimiz, bir sözlə, milli mənəvi dəyərlərimiz, soy-kökümüz özümüzə qayıdıb. Azərbaycanı Respublikasının Birinci Vitse Prezidenti Mehriban Xanım Əliyevanın rəhbərliyi ilə Heydər Əliyev Fondunun təşəbbüsü ilə Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası Əlyazmalar İnstitutunda 364 ümumbəşəri sərvət olan əlyazmalar saxlanılır . Azərbaycanda Prezident, Müzəffər Ali Baş Komandan İlham Əliyevin hakimiyyətdə olduğu illərdə mədəniyyət xüsusi inkişaf mərhələsinə keçmişdir. Cənab Ali Baş Komandan İlham Əliyevin “Quran”a, Konstitusiyaya əl basıb, and içdiyi ilk gündən başlayaraq, o, məhz böyük mədəniyyət quruculuğu ilə məşğul olaraq, Şuşaya və işğaldan azad edilmiş digər torpaqlarımıza mədəniyyətimizi qaytardı.