29.05.2019, 14:17 - Baxış sayı: 967

Fəlsəfə İnstitutunda “Yeni Azərbaycan Partiyası Prezident İlham Əliyevin dövlətcilik strategiyasının lokomotivi kimi” mövzusunda tədbir kecirilib

Fəlsəfə İnstitutunda “Yeni Azərbaycan Partiyası Prezident İlham Əliyevin dövlətcilik strategiyasının lokomotivi  kimi” mövzusunda tədbir kecirilib29 may 2018-ci il tarixdə Yeni Azərbaycan Partiyası (YAP) Yasamal Rayon Təşkilatının H. Cavid prospekti 115 ünvanda yerləşən (Fəlsəfə İnstitutu Təşkilatı) ərazi təşkilatının təşəbbüsü ilə “Yeni Azərbaycan Partiyası Prezident İlham Əliyevin dövlətcilik strategiyasının lokomotivi kimi” mövzusunda tədbir kecirilmişdir. Tədbirdə Yeni Azərbaycan Partiyası Yasamal Rayon Təşkilatının sədri Tağı Əhmədov, Təşkilatın sədr müavini tarix ü.f.d. Bəxtiyar Nəbiyev, YAP Ədəbiyyat İnstitutu Təşkilatının sədri, fil. ü.f.d. Xədicə İsgəndərli, YAP Coğrafiya İnstitutu Təşkilatının sədri coğrafiya.ü.f.d. Bibixanım İbrahimova və institut partiya təşkilatnın üzvləri iştrak etmişlər.
İnstitutun direktoru, fəlsəfə elmləri doktoru, profesor İlham Məmmədzadə iştirakçıları salamlayaraq, 28 may Müstəqillik günü münasibətilə təbriklərini catdırdı. Aparlan islahatların iqtisadi, sosial nəticələrinin müstəqilliyimizin möhkəmlənməsi istiqamətindəki roluna nəzər yetirdi. İnstitutuda bu istiqamətdə görülən işlərin davamlı xarakter almasını önə cəkdi. Sonra söz YAP Fəlsəfə İnstitutu Təşkilatının sədri s.e.ü.f.d. Sənan Həsənova verildi. Sənan Həsənov “Müstəqillik günü”nün ümümrespublika səviyyəsində kecirilməsini və bununla bağlı dövlət səviyyəsində verilmiş qərarların eləcədə YAP-nın bu sahədəki apardığı təşkilati işlərin mühüm əhəmiyyət kəsb etdiyini diqqətə catdırdı.
Fəlsəfə İnstitutunda “Yeni Azərbaycan Partiyası Prezident İlham Əliyevin dövlətcilik strategiyasının lokomotivi  kimi” mövzusunda tədbir kecirilibSonra gündəlikdəki məsələlər elan olundu və yetərsay olduğu ücün acıq səsvermə ilə iclas öz işinə başladı. Daha sonra yeni müraciət etmiş 9 nəfərin anket məlumatları və partiya sıralarına qəbul edilmək üçün zəmanət verilmiş üzvlər haqqında məlumatlar iştirakcıların nəzərinə çatdırıldı.Onların partiya sıralarına qəbulu üçün açıq səsvermə kecirildi və həmin yekdilliklə şəxslər partiya sıralarına qəbul edildi.Yeni qəbul edilmiş üzvlərin qarşısında düran vəzifələr haqqında şərh edərək professor İlham Məmmədzadə, əməkdar elm xadimi, fəlsəfə elmləri doktoru Rəfiqə Əzimova qısa nitq söyləyərək onların partiya sıralarında nümunəvi ictimai-siyasi fəaliyyət göstərmələrini önə çəkdilər və tövsiyələr verdilər. Digər çıxış edənlər Azərbaycanın bu günkü uğurlu inkişaf strategiyasında YAP-nın roluna və partiyanın sədri Prezident İlham Əliyevin apardığı uğurlu siyasi kursun elmi təhlilinə dair fikirlərini əsaslandırdılar.
Fəlsəfə İnstitutunda “Yeni Azərbaycan Partiyası Prezident İlham Əliyevin dövlətcilik strategiyasının lokomotivi  kimi” mövzusunda tədbir kecirilibTədbirin gündəliyinə üyğun olaraq “Yeni Azərbaycan Partiyası Prezident İlham Əliyevin dövlətcilik strategiyasının lokomotivi kimi” mövzusu ətrafında məruzələr dinlənildi. İnstitutun böyük elmi işcisi, fəsəfə üzrə fəlsəfə doktoru Hüseyn İbrahimov “Partiya quruculuğu dövlətcilik və püluralizm” mövzusunda, fəlsəfə üzrə fəlsəfə doktoru Anar Qafarovun isə “Ulu öndər Heydər Əliyevin milli-mənəvi dəyərlər strategiyasının funksional və sensual aspektlərdən təhlili” mövzusunda etdiyi məruzələr maraqla dinlənilmişdir. Məruzələr ətrafinda cıxış edən natiqlər Yeni Azərbaycan Partiyasının qüdrətli gələcəyimiz yolunda avanqard rolu oynamasını elmi əsaslarla şərh etmiş, ulu öndər Heydər Əliyevin mütərəqqi ideyalarının həyata kecirilməsində Prezident İlham Əliyevə dəstək verməyin bundan sonra da hər bir partiya üzvünün qarşısında duran əsas vəzifə olması yekdilliklə qəbul edilmişdir.
Sonda YAP Yasamal rayon təşkilatının sədri Tağı Əhmədov cıxış edərək Azərbaycanın günbəgün əldə etdiyi uğurların hər birində Ulu Öndər Heydər Əliyevin zəkası, milli təəssübkeşliyinin dayandığını diqqətə catdırdı. Bu uğurların dayanıqlı və davamlı olmasında Prezident İlham Əliyevin ətrafında sıx birləşəməyin vacibliyini vurğuladı. Partiya üzvlərinə tövsiylərini verdi. Bununla da tədbirə yekun vuruldu.