05.11.2022, 05:29 - Baxış sayı: 160

Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun icraçı direktoru, tarix elmləri doktoru Eynulla Mədətli “Space” televiziyasına müsahibə vermişdir31 oktyabr 2022-ci il tarixində AMEA Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun icraçı direktoru, tarix elmləri doktoru Eynulla Mədətli “Space” televiziyasına müsahibə vermişdir
Müsahibə son günlərdə İran İslam Respublikasında müxtəlif dairələrin ölkəmizə qarşı əsassız iddia və təhdidləri kəskin tənqid edilmiş, İran silahlı qüvvələrinin ölkəmizin sərhədlərində təlim keçirmələrini və bu təlimlərdə ölkəmizin açıqca təhdid edilməsi, təcavüzkar Ermənistan Respublikasına dəstək verilməsi qətiyyətlə pislənmişdir.
E.Mədətli son aylarda İranda cərəyan edən hadisələrə də öz münasibətini bildirmiş, İranın Azərbaycan Respublikası ilə münasibətlərində Cənubi Azərbaycan amilini, İran əhalisinin 40 faizindən çoxunu təşkil edən soydaşlarımızın mövcudluğunu, onların müstəqil, demokratik və güclü Azərbaycan dövlətinə hüsn-rəğbətini nəzərə almalı olduğunu vurğulamışdır.