18.10.2022, 10:00 - Baxış sayı: 233

“Müstəqillyin tarixi fəlsəfəsi” mövzusunda konfrans keçirilib

“Müstəqillyin tarixi fəlsəfəsi” mövzusunda konfrans keçirilibAMEA Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutu və YAP İnstitut üzrə Ərazi Partiya Təşkilatının birgə təşkilatçılığı ilə 18 Oktyabr Müstəqilliyin Bərpası Gününə həsr olunmuş “Müstəqilliyin tarixi fəlsəfəsi” mövzusunda konfrans keçirilib. Konfransda çıxış edən Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun baş direktoru, f.e.d., professor İlham Məmmədzadə iştirakçıları salamlayaraq, onları 18 Oktyabr Müstəqilliyin Bərpası Günü münasibəti ilə təbrik edib.
18 Oktyabr Müstəqilliyin Bərpası Gününün fəlsəfi mahiyyətinə toxunan professor bildirib ki, ölkəmiz müstəqilliyini bərpa etdikdən sonra Azərbaycan xalqının milli-mədəni inkişafı, millətin gələcəyi naminə öz əvvəlki mövqeyini bərpa etməsi uğrunda bir çox addımlar atılıb. Aparılan uğurlu daxili və xarici siyasətin nəticəsində Azərbaycan dünya dövlətləri içərisində öz sözü və mövqeyi olan bir dövlətə çevrilib.
Ümummilli lider Heydər Əliyev və Prezident İlham Əliyev bu parlaq səhifəni yaradan, Azərbaycan xalqının və dövlətinin taleyüklü problemlərini həll edən yeni siyasi sistemdə yeni tarixi reallıqları yaradanlardır – deyə, İlham Məmmədzadə qeyd edib.
“Müstəqillyin tarixi fəlsəfəsi” mövzusunda konfrans keçirilibFəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun icraçı direktoru, tarix elmləri doktoru Eynulla Mədətli Müstəqilliyin Bərpası Günü ilə bağlı ətraflı çıxış edərək, həmin günlərə tarixi ekskurs etdi. Xalqımızın milli istiqlal mübarizəsindən söhbət açaraq 1991-ci il oktyabrın 18-də Dövlət Müstəqilliyi haqqında Konstitusiya Aktının qəbul edilməsi ilə Azərbaycan tarixinin yeni – müstəqil inkişaf dövrü başlandığını bildirdi.
Həm 28 May Müstəqllik Gününü, həm də 18 Oktyabr Müstəqilliyin Bərpası Günü tarixi və siyasi nöqteyi nəzərdən təhlil edərək, bu barədə fikirlərini tədbir iştirakçıları ilə bölüşdü.
Tədbirdə f.e.d, professor Adil Əsədov, YAP Ərazi Partiya Təşkilatının sədri s.e.f.ü.d., dosent Sənan Həsənov, f.e.d. Füzuli Qurbanov, f.ü.f.d., dosent Məhəmməd Cəbrayılov, və digər iştirakçılar Müstəqilliyin Bərpası Günü ilə bağlı ətraflı çıxış ediblər.
“Müstəqillyin tarixi fəlsəfəsi” mövzusunda konfrans keçirilib