15.06.2019, 15:35 - Baxış sayı: 679

Fəlsəfə İnstitutunun aparıcı elmi işçisi beynəlxalq simpoziumda iştirak edib

Fəlsəfə İnstitutunun  aparıcı elmi işçisi beynəlxalq simpoziumda iştirak edibAMEA Fəlsəfə İnstitutunun aparıcı elmi işçisi Rəşad Əsgərov 10-14 iyun 2019-cu il tarixlərində Türkiənin Samsun şəhərində Ondoqquz Mayıs Universitetinin təşkil etdiyi Milli Mücadilənin Yüzinci ili “19 mayıs və milli mücadilə” beynəlxalq simpoziumda iştirak edib.
Türk Tarix Qurumunun təşkilatçılığı ilə həyata keçirilən Konqresdə R.Əsgərov “19 mayıs karanlıq bir dönəmdən zamanın parlaq gələcəyinə yönəlik aydınlığa keçidin başlanğıc günüdür” mövzusunda məruzə ilə çıxış edib. R.Əsgərov məruzəsində Türkiyə Respublikasının qurucusu Mustafa Kamal Atatürkün Türkiyənin tarixindəki yeri və rolundan, eyni zamanda Atatürkün Azərbaycandakı elm və dövlət adamları tərəfindən də çox təqdir edildiyini vurğulayıb.