01.09.2017, 13:18 - Baxış sayı: 914

Fəlsəfə İnstitutunun əməkdaşının məqaləsi beynəlxalq jurnalda nəşr olunub

AMEA Fəlsəfə İnstitutunun aparıcı elmi işçisi, fəlsəfə doktoru Habil Həmidovun Hindistanın “International Journal of Information Research and Review” jurnalında “The historıcal phenomenal personalıty natıonal leader Heydar Alıyev and the polıcy of energy security of Azerbaıjan” adlı məqaləsi nəşr olunub. Müəllif məqalədə tarixi fenomen şəxsiyyət, ümummilli lider Heydər Əliyevin nadir şəxsiyyətlərdən olması fikrini əsaslandırmaqdan ötrü dərin elmi araşdırmaya zəruri ehtiyac olduğu bildirir. Bütün bu proseslərdə məsələni problem kimi araşdırmağa səy göstərən müəllif böyük bir elmi tədqiqat işi apararaq ulu öndər Heydər Əliyevi dünyanın bir neçə tarixi şəxsiyyətləri ilə müqayisə edərək onun nadir fenomen şəxsi keyfiyyətlərini açmağa çalışır və eyni zamanda milli liderin Azərbaycanın dünyanın güclü bir dövlətə çevrilməsinin mühüm vasitələrindən olan enerji təhlükəsizliyi strategiyası siyasətinin hazırlanmasındakı, onun həyata keçirilməsindəki misilsiz xidmətlərindən danışır.