21.05.2021, 12:43 - Baxış sayı: 940

Günel Məlikli Bakı Dövlət Universitetinin tələbələrinə mühazirə deyib

Günel Məlikli Bakı Dövlət Universitetinin tələbələrinə mühazirə deyibAMEA Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitunun “Sosial psixologiya” şöbəsinin müdiri, AMEA YAP İdarə Heyətinin üzvü, siyasi elmlər üzrə fəlsəfə doktoru Günel Məlikli Bakı Dövlət Universitetinin tələbələrinə mühazirə deyib. O, mühazirəsində “Xarıbülbül" festivalının fəlsəfəsi, onun tarixi əhəmiyyətindən danışıb.
Həmçinin mühazirədə Prezident İlham Əliyevin xalqımızın alternativsiz lideri, yeganə inam ünvanı, xilaskarı, mümkünsüzü mümkünə çevirən qəhrəman olmasından ətraflı bəhs edib.
Milli günlər və bayramların xalqın yaşadığı mühüm hadisələrdən uğurla çıxdıqları günün şәrәfinə qəbul edildiyini deyən, Günel Məlikli dillərə dastan, əfsanə olan Xarı bülbül gülü Şuşanın rəmzi, təbiətin möcüzəsi, eyni zamanda Xarı bülbülün gülün üzərinə qonmuş bülbülü xatırladığını bildirib.
2021-ci il mayın 12-i və 13-də Heydər Əliyev Fondunun təşkilatçılığı ilə festival baş tutaraq, müxtəlif xalqların incəsənət nümayəndələrinin “Xarı bülbül" festivalında iştirakı bizdə böyük iftixar hissi yaradır – deyə, şöbə müdiri vurğulayıb.